Monday, December 20, 2010

Cold Weather In Europe

There has been a lot of snow and cold weather in England,  northern France and Eastern Germany.  The Netherlands has had enough cold weather to build some ice.  Here is a recent story.

Woensdag mogelijk NK op natuurijs
Toegevoegd: zondag 19 dec 2010, 16:52
Update: zondag 19 dec 2010, 20:07
Schaatsen op natuurijs
ProShots

Het Nederlands kampioenschap marathon op natuurijs kan woensdag, als het aan de IJsclub Belterwiede ligt, gehouden worden in Wanneperveen.

"De schaatsbond KNSB heeft het parcours van zes kilometer vandaag geïnspecteerd", aldus voorzitter Jans Bijker.

Op het Overijsselse meer de Belterwiede ligt nog niet overal de vereiste vijftien centimer ijs. "Maar dat komt de komende dagen heus wel goed", stelt Bijker. "Wij hebben bijna geen sneeuw op het ijs liggen. Met een beetje vorst hebben we maandag op het hele traject vijftien centimeter. "

Volgens KNSB-coördinator Teun Breedijk beslist de schaatsbond maandag over de definitieve datum.

Marathon natuurijs in Gramsbergen
Dinsdag wordt in Gramsbergen al wel een marathon op natuurijs verreden.

 Het evenement in Overijssel (honderd ronden bij de mannen en zestig bij de vrouwen) is de vierde van dit seizoen op natuurijs en vormt de finale van de zogenoemde marathonvierdaagse. Eerder kon er al worden geschaatst in Noordlaren, Veenoord en Haaksbergen.

Bij de mannen hebben Karlo Timmerman en Christijn Groeneveld beiden 65 punten. Timmerman is koploper omdat hij al twee marathons won. Martijn van Es staat derde.

Bij de vrouwen leidt Maria Sterk met 69 punten, op slechts één punt gevolgd door Carla Zielman. Derde is Foske-Tamar van der Wal.


No comments:

Tenth Anniversary of Surgery

It's been ten years since cancer surgery.  I have new camera. :)